VIINIT

KUOHUVAT

Estrella De Oro Cava Brut

Espanja

Tämä kuivahko, raikas ja hedelmäinen cava sopii mainiosti aperitiiviksi. Oivallinen pari myös alkuruoka herkuille.

30€/plo    3€/10cl    4,80€/12cl

Dignitat Organic Cava Brut 

Espanja

Rypäleet kasvoivat tarhoilla Ylä-Penedèsin alueella Kataloniassa. Perinteisen pullossa tapahtuvan kuohuviinikäymisen jälkeen viini kypsyi 10 kuukautta hiivasakkojen kanssa ennen korkinvaihtoa. Nimi Dignitat tarkoittaa espanjaksi arvokkuutta/juhlavuutta.

39,90€/plo

Campo del Passo Prosecco Rosé

Italia

Rypäleet: Glera, Pinot noir

Kuiva, keskihapokas, tuoksussa ja maussa häivähdys mansikkaa, vadelmaa ja sitrusta.

Sopii hyvin aperitiiviksi tai seurusteluun, myös kala- ja kasvisherkuille.

35€/plo    5,60€/12cl

Champagne Bourgeois-Diaz La Cuvée 3C Collection

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Tämä upea ja kypsä samppanja on väriltään vaalean kullankeltainen. Tyylikkäässä tuoksussa on hunajaa, mantelia ja paahteisuutta, taustalla kermaisuutta sekä sitrusta. Maussa tulee esiin hento kukkaisuus ja mineraalisuus. Erittäin pitkä ja tyylikäs jälkimaku.

92€/plo

ROSEVIINIT

Flying Solo Rose 2018

Ranska

Rypäleet: Grenache, Cinsault

Runsas pinkki väri. Tuoksussa ja maussa mansikkaa ja kesäisiä hedelmiä, pirteä hapokkuus. Sopii aperitiivikäytön lisäksi myös monille kesäisille salaateille ja kevyemmille kalaruoille. Viinin annettiin uuttua sakkojen päällä 3 kuukautta ennen suodatusta ja pullotusta.

41,20€/plo

VALKOVIINIT

Viña Albani Verdejo Organic

Espanja

Rypäleet: Verdejo

Viini on kuiva ja tuoksussa voi löytää kypsää päärynää sekä melonia. Maku on raikkaan hapokas ja se jatkuu pitkään suussa. Verdejo-luomurypäleet on poimittu käsin.

27,50€/plo                5,60/12cl 7,40€/16cl                11,20/24c

Blue Fish Dry Riesling

Saksa

Rypäleet: Riesling

Tuoksusta voi löytää kypsän aprikoosin ja persikan. Kuiva, tasapainoinen, kevyen hapokas viini. Sopii erinomaisesti kalan, risoton ja pastaruokien kanssa. Rypäleet kasvoivat tarhoilla Mittelhaardtin alueella, joka sijaitsee Pfalzin laatuviinien

pohjoisosassa.

35€/plo      5,60€/12cl              7,40€/16cl                11,20/24cl

Rabl Grüner Veltliner

Saksa

Rypäle: Grüner Veltliner

Kukkeassa, tuoreiden hedelmien ja viherpippurin sävyttämässä tuoksussa on yrttisyyttä sekä aavistus mineraalisuutta. Kuiva, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen maku on ensi pehmeä, jonka jälkeen raikas hapokkuus nousee esiin jättäen ryhdikkään herkullisen jälkimaun.

42€/plo      6,70€/12cl              8,90€/16cl                13,40€/24cl

Kings of Prohibition Chardonnay

Etelä-Australia

Rypäleet: Chardonnay

Loistava kuiva, hapokas, hedelmäinen ja sitruksinen viini. Sopii erinomaisesti kalan, kanan ja pastan kaveriksi.

20-luvun kieltolain kukoistuksessa kuuluisuuteen nousivat pahamaineiset ”kieltolain kuninkaat”.

52€/plo      8,30€/12cl              11,10€/16cl              16,60€/24cl

Anna Pinot Bianco Castel Turnmhof 2018

Italia

Rypäleet: Pinot Bianco

Väriltään vihertävänkeltainen. Tuoksussa kukkaisutta, paahteisuutta ja hedelmäaromeja. Maultaan voimakas ja hedelmäisen raikas. Erittäin pitkä jälkimaku. Käymisen jälkeen puolet viinistä on kypsytetty 2500–5000 litran tammitynnyreissä 7 kuukauden ajan sakkojen päällä ja puolet terästankeissa sakkojen päällä vastaavan ajan. Sopii erittäin hyvin kala- ja äyriäisruokien kanssa nautittavaksi.

62,90€/plo

Sanserre Galinot 2016

Ranska

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Väriltään syvän kullankeltainen. Tuoksussa kypsää hedelmää ja kamomillaa. Maultaan erittäin täyteläinen ja maaperälle tyypillisen matalahappoinen viini. Maussa kypsää trooppista hedelmää, tammea ja yrttisyyttä.

76,20€/plo

Vintales Bloomin Late

Etelä-Afrikka

Rypäleet: Moscato

Vaalean kullankeltainen vihrein sävyin. Tuoksultaan makean keväinen, kivihedelmää, persikkaa ja päärynää. Maultaan hedelmäinen ja pitkä. Tämä Moscato on omenoilla ja appelsiininkuorella jälkimaultaan jatkuvana viininä persoonallinen. Tyylikäs, terävä viimeistely tekee tästä upean viinin kaikissa tilanteissa.

37€/plo  5,80€/12cl 7,70€/16cl                11,60€/24cl

Can Sumoi Perfum 2018

Ranska

Rypäleet: Moscatell, Parellada ja Macabeo

Kirkas, hennonkeltainen, vihrein sävyin. Tuoksussa voimakasta kukkaisuutta, tuoretta hedelmää. Suutuntuma erittäin aromaattinen, raikas ja miellyttävä. Viiniin ei ole lisätty sulfiittia eikä muitakaan lisäaineita ja tuote on pullotettu suodattamattomana eli on natural-viini.

37,50€/plo

Scheurebe Qba halbtrocken 2018 Franz Hahn

Saksa

Rypäleet: Scheurebe

Nuori, vihertävän läpikuultava väri. Tuoksu täynnä hedelmiä, taustalla kukkaisuutta ja hunajaa. Tuore, kevyt ja hedelmäinen maku .Persoonallinen ruokaviini monipuoliseen käyttöön. Jäännössokeria: 11,5 g/l.

37€/plo

Three Gardens Viognier  Marsanne Roussanne 2017

Australia

Rypäleet: Viognier, Marsanne, Roussanne.

Hennon oljenkeltainen väri, kultaisin ja vihrein sävyin. Tuokusssa korostuu tuore sitrushedelmä. Maussa sitrushedelmät ja persikka yhdistyvät hienosti tähän keskipitkään, ruokaystävälliseen viiniin. Vihjeitä myös osterinkuoren mineraalisuudesta, suolaisuudesta ja yrteistä. Jäännössokeria 6.5 g/l.

60,50€/plo

Zyme Il Bianco From Black to White 2016

 

Italia

Rypäleet: Rondinella Bianca, Goldtraminer, Kerner, Incrocio Manzoni

Rypäleet tulevat Negrarin, Illiasin ja Tregnanon kalkkikiven ja savensekaisen maaperän hallitsemilta tarhoilta. Orgaaninen viljely ja käsin poiminta luovat laadun perustan. Rypäleet maseroidaan usean tunnin ajan ennen erittäin viileässä tapahtuvan käymisen alkua. Käyminen tapahtuu sementtisäiliöissä ja kestää noin 20 vuorokautta. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään vielä vähintään kuusi kuukautta sakan päällä. Väriltään kirkas ja vihertävänkeltainen. Tuoksu kukkainen, kuivattuja hedelmiä, akasiaa, vihreää omenaa, greippiä, minttua ja vaniljaisuutta. Maku kuiva ja rikkaan rehevä. Maukas ja tyylikäs valkoviini, jossa erittäin laaja ja pitkä jälkimaku. Upea ruokaviini parsan, risoton, äyriäisten ja kalaruokien kera.

68,40€/plo

Chablis 1er Cru Fourchaume 2016 Duplessis

Ranska

Rypäleet: Chardonnay

Rypäleet korjataan käsin etelään suuntautuvilta, erittäin sorapitoisilta tarhoilta. Viiniä on kypsytetty terästankeissa ensin 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen viini on siirretty tammitynnyreihin vielä kuudeksi kuukaudeksi. Vihertävän kellertävä ja kauniin kirkas valkoviini. Tuoksultaan erittäin mineraalinen ja kuivan hedelmäinen. Aromeiltaan hyvin voimakkaan täyteläinen, jota terävä mineraalisuus täydentää.

80€/plo

PUNAVIINIT

Viina Albani Tempranillo Organic

Espanja

Rypäleet: Tempranillo

Keskitäyteläinen viini, jossa paahteisuutta ja mustaherukkaa. Tuoksu makeahko. Maku on miellyttävän tasapainoinen, siinä on metsämansikkaa, mustikkaa, kukkia ja toffeeta. Maussa yhdistyy kypsä hedelmäisyys, hyvään hapokkuuteen. Rypäleet kasvatetaan luonnonmukaisesti ilman lannoitteita ja torjunta-aineita.

27,50€/plo 4,40€/12cl 5,80€/16cl 8,80€/24cl

Rabbit Island Pinot Noir

Uusi-Seelanti

Rypäleet: 100% Pinot Noir

Vegaanituote. Viinitarha sijaitsee 15 kilometrin päässä rannikolta, kivisessä maaperässä. Viiniköynnökset on istutettu 1980-luvulla. Viinin käyminen tapahtuu lämpötilavalvotuissa terästankeissa, ja kypsytys tammitynnyreissä.

62€/plo       9,90€/12cl               13,20€/16cl               19,80€/24cl

Conti Serristori Chianti classico

Italia

Rypäleet: 100 % Sangiovese Grosso

Rypäleet kasvoivat erittäin arvostetuilla Castellinan ja Raddan kylien tarhoilla lähellä Sienan kaupunkia. 300-350 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevat tarhat suuntaavat ihanteellisesti pääosin etelään. Maaperä on erittäin vaihtelevaa ja tarhojen mikroilmastoissa on suuria eroja. Käyminen tapahtui terästankeissa, jonka viiniä kypsytettiin vuoden ajan Limousin alueen tammesta valmistetuissa suurissa tynnyreissä. Tuoksussa on tummaa kirsikkaa, metsämarjoja sekä hieman tammikypsytyksen tuomaa vaniljaisuutta. Maku on kuiva, hapokas ja raikas sekä miellyttävän marjainen. Jälkimausta voi löytää vadelmaa ja mantelia.

52€/plo  8,30€/12cl   11,10€/16cl               16,60€/24cl

Kings of Prohibition Shiraz

Australia

Rypäleet: Syrah, Durif

Täyteläinen punaviini,  keskitanniininen, marjainen, kevyen suklainen ja hennon mustapippurinen. Sopii mainiosti grillatun lihan, lampaan ja paahdettujen kasvisten kera.

20-luvun kieltolain kukoistuksessa kuuluisuuteen nousivat pahamaineiset ”kieltolain kuninkaat”. Lucky Luciano, järjestelmällisen rikollisuuden isä, aloitti laittoman viinan toimittamisen Manhattanin salakapakoihin kieltolain alussa. Kuiva kausi synnytti lukuisia tarinoita viinatrokareista, kuten Al Caponesta ja Bugsy Siegelistä. Heidän toimestaan alkoi myös viinin vienti ympäri maailman.

50€/plo  7,90€/12cl   10,70€/16cl               15,90€/24cl

Emporium Rosso Apassimento Salento IGT

Italia

Rypäleet: Primitivo, Negromaro

Täyteläinen apassimento, tyylipuhdas lajinsa edustaja Salentosta perinteisellä valmistustavalla. Nauta, porsas, kypsytetyt juustot, pizza.

46€/plo

Bolgheri Rosso Le Macchiole DOC 2017

Rypäleet: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah

Tummman punainen, purppuraan taittava väri. Tuoksu runsaan marjainen, jossa kirsikkaa ja mustaherukkaa sekä mausteisuutta. Maku intensiivinen ja voimakas, kuitenkin elegantti ja raikas, terävillä tanniineilla.

73€/plo

Mezcla de Tintos Gillmore 2011

Rypäleet: Merlot, Cabernet Sauvignon

Tämä Hacedor de Mundos-viini on alueen olemuksia ilmentävä käsityöläisen kunnianosoitus. Viinit syntyvät 50 vuotta vanhalta, pienen tuotannon viinitarhalta, joka sijaitsee kuivalla rannikkoseudulla Loncomillan laaksossa. Upea ja elegantti viini, joka on rikas, luonnollisen hapokkuuden omaava ja väriltään intensiivisen syvänpunainen. Tuoksussa voimakkaan aromaattinen, tummaa marjaa yhdistettynä pehmeään luumuun ja tammeen. Maussa kypsät tanniinit ja mehukas marjaisuus, hyvin integroituneena tammen vaniljaan ja hedelmäisyyteen. Rypäleet fermentoitiin terästankeissa käyttäen perinteisiä menetelmiä ja käymisen jälkeen viini siirretään ranskalaisiin tammitynnyreihin malolaktista käymistä varten. Tämän jälkeen viiniä vielä ikäännytetään 18 kuukautta ennen pullotusta.

72€/plo

Muga Seleccion Especial Reserva 2015

Espanja

Rypäleet: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo ja Graciano

Syvä, tummanpunainen väri, joka kuvastaa hyvin viinin potentiaalia ja voimaa. Tuoksussa voi havaita laajan kirjon aromeita kypsistä marjoista ja kirsikoista aina kookokseen ja vaniljaan. Mausteisuus ja lievä paahteisuus tulee myös maukkaasti esille. Maussa herkullisen täyteläistä luonnetta ja aromeja tukevat erittäin pyöreät ja tasapainoiset tanniinit. Viinillä on erittäin pitkä jälkimaku ja sillä on ikääntymispotentiaalia runsaasti. Viiniä on kypsennetty 28 kuukautta tammitynnyreissä, jonka jälkeen vielä pullokypsytetty vähintään 12 kk.

72,90€/plo

Mas Becha Barrique rouge 2018

Ranska

Rypäleet: Syrah, Grenache, Mourvedre

Tämän viinin rypäleitä maseroidaan normaalia pitempään, jotta viiniin saadaan vahvempi rakenne. Väri on hyvin tumma violetti ja hieman sinisiä sävyjä. Tuoksu on hyvin runsas, tummia marjoja, vaniljaa. Viinin tuoreudesta huolimatta tuoksu on kuin jo iäkkäämmässä viinissä, kehittyneitä ja monimuotoisia aromeja. Maku on hyvin runsas ja täyteläinen, tanniinit ovat pehmeät ja miellyttävät. Ruokasuosituksena vaikkapa T-luupihvi ja lammasruoat. Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 8-10 kuukautta vuosikerrasta riippuen.

60,50€/plo

Spätburgunder Qba trocken 2017 Franz Hahn

Saksa

Rypäleet: Spätburgunder

Tuoksu tuoreen täyteläinen. Maku miellyttävän tasapainoinen ja hapot ja tanniinit ovat hyvässä tasapainossa, aromeina kirsikkaa ja hentoa vaniljaa. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Ihanteellinen ruokaviini, esimerkiksi linnuille ja tyylikkäille, hieman punertaville lihoille sekä maustetuille kaloille. Jäännössokeria: 6,1 g/l.

47€/plo

Château De Gardegan 2016

Ranska

Rypäleet: Merlot

Viininissä on syvä rubiininpunainen ja violettiin vivahtava väri. Tuoksu runsas, punaista kypsää marjaa, savuisuutta, mineraalisuutta ja tammen häivähdyksiä. Maku tasapainoinen, samettisen pehmeä. Kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukautta.

59,30€/plo

Wilhelm Walch Lagrein Alto Adige DOC 2019

Italia

Rypäleet: Lagrein

Syvän samettinen ja rubiininpunainen. Tuoksussa täydellisen herkullista tummaa karhunvatukkaa, luumua ja orvokkia, tammen ollessa hienostuneesti taustalla. Maussa samettista pehmeyttä ja runsautta, tummien marjojen hallitessa aromipalettia. Viini on hellävaraisen puristamisen jälkeen käytetty matalassa lämpötilassa terästynnyreissä ja kypsytetty isoissa tammitynnyreissä. Grillattu rasvainen liha, mieto riista sekä kypsytetyt voimakkaat juustot ovat oivallinen partneri tälle viinille.

52,70€/plo

JÄLKIRUOKAVIINIT

ALKOHOLITTOMAT

OLUET

Sandels

Lager 4,7 %

Sandels on todellinen premium-olut. Sen valmistuksessa on käytetty vain parhaita raaka-aineita, ja siinä tiivistyy Olvin koko osaaminen oluen panemisen jalossa taidossa.

5 € / 0,33L         6,50 € / 0,5L

 

Blue Moon

Belgian White 5,4 %

Raikas belgia-tyylinen vehnäolut, jossa havaittavissa appelsiinia ja korianteria. Kesäinen janonsammuttaja.

6,80 € / 0,33L     8,60 € / 0,5L

 

 

Kozel Premium 0,5L

Lager 4,6%

Kozel Premium on tasapainoinen ja vahvan makuinen perinteikäs tšekkilager. Kozel Premium omaa poikkeuksellisen poreilun ja täyteläisen maun, josta löytyy kohtuullisesti katkeroa ja mallaksen aromia. Tämä kolmimaltainen olut on saanut useita palkintoja ja valittiin mm. vuonna 2013 vuoden tšekkiolueksi.

8,90 € / plo

 

 

 

 

Kozel Dark 0,5L

Lager 3,8%

Makeahko ja hienovaraisen katkera tumma lager, jonka maun perustana on ainutlaatuinen sekoitus aromaattista humalaa ja neljää eri mallasta. Todellinen klassikko-olut, joka on todennäköisesti ollut hyvin monen suomalaisen ensikosketus ”erikoisoluisiin”.

8,90 € / plo

 

 

Pilsner Urquell 0,33L

Lager 4,4%

Kullankeltainen, voimakkaasti humaloitu, täyteläisen maltainen klassikkolager. Tshekkiläinen Pilsner Urquell valmistetaan edelleen alkuperäisellä reseptillä ja se tunnetaan korkeasta laadustaan sekä ainutlaatuisesta maustaan.

8,40 € / plo

 

Sandels IV 0,33L

Lager 5,3%

Todellinen premiumolut, Sandels IV on väriltään hieman tummempi ja maultaan täyteläisempi kuin perus Sandels

6,50 € / plo

Peroni Nastro Azzurro 0,33L

Lager (Gluteeniton) 5,1%

Italialainen vaalea lager toimii mainiosti pizzan kaverina ja janojuomaksi. Kevyesti humaloitu ja hedelmäinen.

7,50 € / plo

 

 

San Miquel Fresca 0,33L

Lager 4,4%

Kevyt lager kuumiin kesäpäiviin, sujauta mukaan halutessasi limeviipale.

6 € / plo

 

Muteman Ginger Beer 0,33L

4%

Korkealuokkaisen Muteman Ginger beerin saa nyt myös alkoholillisena versiona. Muteman Alcoholic Ginger Beer 4 % on raikas juomasekoitus, jossa maistuu reilusti aito inkivääri sekä ripaus sitruksen kuorta.

4 € / plo

Daring Daughter Tropical Lager 0,33L

5,5%

Hedelmäinen Brut lager joka on kuivahumaloitu Crystal-aromihumalalla.

8 € / plo

Olvi IPA 0,275L

5%

Suodattamaton ja pastöroimaton IPA, jonka sitruksinen maku syntyy neljästä eri aromihumalasta.

7,50 € / plo

 

Pöhjala Virmalised IPA 0,33L

IPA 6,5%

Puhdas IPA jossa reilusti humalaa. Maussa greippiä ja havuisuutta jonka katkerohumalointi taittaa sopivasti.

9,60 € / plo

 

Kölnig Ludwig Dunkel 0,5L

Dark Münchener 5,1%

Saksan myydyin tumma olut. Tumma münchener- tyyppinen pohjahiivaolut, jossa on tukeva vaalea vaahto ja maltillinen, hieman paahtunut aromi.

10,40 € / plo

Prykmestar Savukataja 0,33L

9,0%

Kahvinruskea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, karamellimaltainen, savuinen, katajanmarjainen, kevyen havuinen, runsas, lämmin

8,80 € / plo

SIIDERIT

Fizz original dry 4,7% 0,33L

Fizz on suomen ensimmäinen kuiva omena siideri. Fizzin reippaan hedelmäinen ja puhtaan omenainen kuiva puraisu maistuu aidolta omenealta.

6,50 € / tlk

Happy Joe 4,7% 0,275L

Happy Joe Cloudy Apple on puolikuiva maustettu siideri, jonka valmistuksessa on käytetty suodattamatonta omenamehua – siksi juoma on samea ja luonnollisen omenan makuinen.

7,50 € / plo

Happy Joe Crispy Pear 4,7 % 0,275L

Happy Joe Crispy Pear on aidon päärynän makuinen puolikuiva premium siideri. Crispy Pear -siiderin maussa yhdistyvät päärynän hedelmäisyys ja aromikkuus siiderin raikkauteen.

7,50 € / plo

Old Rosie 6,8% 0,33L Vegaaninen

Kuiva, kullankeltainen, hapokas, samea, kypsän kaneliomenainen, hennon sitruksinen, kevyen mineraalinen, rustiikki

9,80 €/plo

Rekorderlig Blush Rose 4,5% 0,33L

Ihanan keskitäyteläinen siideri, jossa maistuu mansikka ja persikka. Sopii vaikka jälkiruuan kaveriksi.

8 € / plo

LONKEROT

A. LE COQ GIN GRAPEFRUIT LONG DRINK 5,5%

A Le Coq GIN Long Drink Grapefruit on lonkero, jossa maistuu suomalaisten ylivoimainen suosikkimaku, raikas greippi. A. Le Coq GIN Grapefruit Long Drink resepti on laadukas ja perinteinen. Maista jäiden kera ja nauti!

6,50 € / 0.33L     7,80 € / 0.5L

 

Helsinki Long Drink 5,5% 0,33L

Helsinki long drink Gin & Yuzu on raikkaan hedelmäinen long drink. Juomassa yhdistyvät aromaattinen Helsinki Dry Gin, lempeän katkera greippi ja mausteinen yuzu-hedelmä. Tarjoillaan kylmänä!

5 € / plo

 

Helsinki Long Drink 5,5% 0,33L

Helsinki Long Drink on premium lonkero, joka on syntynyt yhdistämällä The Helsinki Distilling Companyn aromaattinen Helsinki Dry Gin pirteään verigreippiin. Helsinki Long Drinkin mausta löytää sekä ginin puraisun ja verigreipin raikkauden että katkeron aromit.

5 € / plo

Olvin Karpalolonkero 5% 0,33L

Tämä lonkeron ystävien kestosuosikissa suomalaisen suomarjan pehmeä raikkaus toimii erinomaisesti yhteen ginin maun kanssa.

6,70 € / tlk

Hartwall Original Long Drink 5,5% 0,33L

Harmaa, samea, makea, greippinen, hennon katajanmarjainen, raikas

7,70 € / tlk